zondag, 25. april 2010 - 16:53

Man knipt remleidingen politieauto's door

Tilburg

De politie heeft zondagmorgen rond 02.30 uur een 30-jarige man uit Haghorst gearresteerd. Hij was op het binnenterrein van het bureau aan de Ringbaan-Zuid en vluchtte weg door een gat van het hek toen agenten hem zagen.

Remleidingen doorgeknipt
Hij kon korte tijd later alsnog in de kraag worden gevat. Bij daglicht werd duidelijk dat van vier politievoertuigen de remleidingen waren doorgeknipt. Ook diverse onopvallende politieauto's bleken beschadigd. De man had een tang in zijn bezit.

Psychische problemen
De Haghorster is in verzekering gesteld; hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man, die psychische problemen heeft, zegt een hekel aan de politie te hebben. Hij is in 2008 ook met politie en justitie in aanraking gekomen vanwege vernielingen aan privéauto's van politiemedewerkers bij het bureau aan de Ringbaan-Zuid.

Op een parkeerterrein aan de Spoorlaan/Nieuwe Bosscheweg is bij zeker één, maar vermoedelijk meer auto's ook de remleidingen doorgeknipt. De politie roept mensen op die hun auto daar zaterdagavond geparkeerd hadden, hun voertuig te laten inspecteren.
Provincie:
Tag(s):