woensdag, 17. november 2010 - 15:02

Man krijgt 17 jaar celstraf voor 'Pettelaermoord'

Den Bosch

Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft woensdag een 30-jarige Bosschenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar voor moord. Dit heeft het hof woensdag bekendgemaakt.

Vrouw vrijgesproken
De medeverdachte, een 31-jarige vrouw uit Sint-Michielsgestel, werd wegens het ontbreken van voldoende wettig en overtuigend bewijs vrijgesproken van zowel het medeplegen van de moord als de medeplichtigheid daaraan.

De vrouw heeft het slachtoffer, een 35-jarige man met wie zij een relatie had gehad, midden in de nacht van 23 januari 2008 bij een tankstation ontmoet. Haar toenmalige vriend, de 30-jarige Bosschenaar, had zich daar verdekt opgesteld en stak het slachtoffer plots met een mes in zijn hals.

Hevig bloedend zocht het slachtoffer tevergeefs hulp in de nabijgelegen serviceflat 'De Pettelaer'. Daar is hij doodgebloed of in zijn eigen bloed gestikt. Volgens het hof heeft de Bosschenaar met voorbedachte rade gehandeld. In de ruim tien minuten voor de komst van het slachtoffer was hij namelijk rustig. Daarna is verdachte binnen een halve minuut met een circa 36 centimeter groot mes in zijn hand direct op het slachtoffer afgerend.

DNA-sporen
De Bosschenaar zegt zelf dat hij door zijn (inmiddels ex-) vriendin valselijk wordt beschuldigd, maar het hof acht zo’n complottheorie niet aannemelijk. Op de plaats delict werden namelijk een bierblikje en een sigarettenpeuk met daarop zijn DNA aangetroffen.

Bovendien werd in de woning van de verdachte een trainingsbroek met bloed van het slachtoffer gevonden. Het hof is er niet van overtuigd dat de 31-jarige Gestelse op de hoogte was van de plannen van de Bosschenaar en heeft haar om die reden vrijgesproken.

De rechtbank ‘s-Hertogenbosch veroordeelde de man eerder op 15 april 2009 nog tot een gevangenisstraf van 22 jaar. De vrouwelijk verdachte kreeg toen een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd.
Provincie:
Tag(s):