woensdag, 15. september 2010 - 14:59

Man op Schiphol gesnapt met 235.000 euro in koffer

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) op Schiphol doet onderzoek naar een aangehouden Ecuadoriaanse geldkoerier die zaterdag op Schiphol werd aangetroffen met tweehonderdvijfendertig duizend euro in zijn koffer. Dit heeft de Kmar woensdag bekendgemaakt.

De 49-jarige Ecuadoriaan is aangehouden op verdenking van witwassen. De man had het geld verstopt in de trekstangen van zijn koffer. Hij wilde het vliegtuig terug naar Guayaquil in Ecuador nemen.

Het geld werd zaterdag aangetroffen tijdens een controle van het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Douane en Marechaussee, dat zich richt op drugs -en geldkoeriers.

Na controle van de koffer van de man bleek een grote hoeveelheid geld vernuftig verstopt te zijn. De opgerolde bankbiljetten van vijfhonderd euro zaten weggewerkt in de trekstangen van de koffer.

De omvang van het geldbedrag en het gegeven dat de man geen aannemelijke verklaring kon geven voor de aanwezigheid van het geld, vormde voldoende aanleiding de man aan te houden op verdenking van het mogelijk witwassen van crimineel verkregen geld. Financieel Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben een nader onderzoek ingesteld.

De man zit momenteel nog vast. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):