vrijdag, 3. december 2010 - 12:59

Man Swifterbant na overval en brand overleden

Swifterbant

De man die vrijdagnacht na een melding van een woningoverval en een daarop volgende brand aan Struikheideveld in kritieke toestand in een ziekenhuis werd opgenomen, is vrijdagmiddag aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie vrijdagmiddag laten weten.

Het slachtoffer is de 47-jarige bewoner van het huis. Gelet op de aard en omvang van de zaak is er in overleg met het openbaar ministerie een groot rechercheonderzoek opgestart, zijnde een Team Grootschalige Opsporing. (TGO-31).

In het rechercheteam zitten diverse specialisten zoals tactisch- en technisch rechercheurs, criminaliteitsanalisten, familierechercheurs en forensische onderzoekers.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakte de man in zijn woning aan Struikheideveld in Swifterbant ernstig gewond na een brand die was ontstaan nadat de woning door nog onbekende daders was overvallen.

Kritieke toestand
Na de overval ontstond brand in de woning die overging tot een kleine felle brand. De man die zich in de woning bevond raakte tengevolge van de brand ernstig gewond. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis waar hij in de loop van de dag is overleden.

Vier agenten, die de man uit het brandende huis haalden moesten voor controle naar een ziekenhuis na het inademen van rook.

Rond 03.00 uur kwam een melding binnen van een overval in de woning aan Struikheideveld. Meerdere politie-eenheden gingen direct ter plaatse en posteerden zich in de nabijheid van de woning.

Omdat er aanwijzingen waren dat de daders mogelijk nog binnenwaren werd door politiemensen in burger poolshoogte genomen. Daarbij ontdekten ze dat er brand was in de woning. Politiemensen haalden het slachtoffer uit het brandende huis.

Technisch onderzoek
De brandweer kreeg de brand relatief snel onder controle. Omdat de woning en de directe omgeving als plaats delict zijn aangemerkt is er een ruime afzetting geformeerd. ‘Specialisten van de technisch forensische opsporing zullen vrijdag uitgebreid sporenonderzoek verrichten’, meldt de politie.

Vier agenten, die onder andere het brandende pand in zijn gegaan, moesten vanwege het inademen van rook naar een ziekenhuis. Twee van hen kregen een zuurstofbehandeling en mochten nadien hun dienst weer hervatten. Door diverse politiemensen is kort na de overval en de brand uitgebreid gezocht in de omgeving naar mogelijke daders. Er werden geen verdachten aangehouden.
Provincie:
Tag(s):