zondag, 29. augustus 2010 - 15:00

Man trapt agent in zijn rug

Gouda

Zaterdagavond omstreeks 19.30 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden in verband met mishandeling van een agent. ‘Een agent werd door de verdachte in zijn rug getrapt ‘, meldt de politie zondag.

Twee agenten controleerden zaterdagavond een auto die werd geparkeerd op het Middenmolenplein. Een van de vier inzittenden uitte zijn bezwaar daartegen door beledigende teksten aan de agenten te uiten.

De agenten wilden deze man, die inmiddels met de drie andere inzittenden van de auto winkelcentrum Goverwelle waren binnengelopen, aanhouden. De verdachte verzette zich echter tegen zijn aanhouding en bij het conflict wat toen ontstond werd één van de agenten door één van de andere mannen in zijn rug getrapt.

De agent kwam door die trap ten val. De andere agent heeft toen pepperspray gebruikt en de hulp van collega's ingeroepen. Tijdens het conflict hadden zich inmiddels omstanders verzameld die zich opruiend gedroegen. Ander publiek deed echter een poging de verdachten die wilden ontvluchtten tegen te houden.

De agenten wisten de vluchtende verdachte van de mishandeling aan te houden in de naburige straat de Wissel. De politie verwacht op korte termijn nog de andere verdachte te kunnen aanhouden. De verdachte zit nog vast en wordt in de loop van de dag verhoord. De politie komt graag in contact met getuigen van het conflict in het winkelcentrum.
Provincie:
Tag(s):