maandag, 27. september 2010 - 11:50

Man uit Stevensweert verdachte in moordzaak Ronald Noteboren

Stevensweert

Een 52-jarige man uit Stevensweert is maandagochtend aangehouden op verdenking van het medeplegen van de moord op Ronald Noteboren uit Schinnen. Dit meldt het openbaar ministerie (OM) in Maastricht.

Het stoffelijke overschot van de 41-jarige Noteboren werd op 22 februari 2009 teruggevonden in het Belgische Tielt-Winge. Nadat zijn lichaam werd overgebracht naar Nederland is het onderzoek overgedragen aan en voortgezet door de Politie Limburg-Zuid.

Vanaf 27 september wordt er naar verwachting drie dagen forensisch onderzoek gedaan in deze zaak, onder meer in de woning van de verdachte. Dit onderzoek wordt in twee panden in Obbicht en Stevensweert verricht. Hierbij zijn acht deskundigen van het NFI, twaalf personen van de Forensische Opsporing (Midden- en West-Brabant en Limburg-Zuid), vier geleidehondenbegeleiders en vijf politiemensen betrokken. Bij dit forensisch onderzoek worden bijzondere technieken gebruikt. Zo wordt met name vegetatie onderzocht en DNA-onderzoek gedaan op honden- en paardenharen.

Op 22 februari werd in het Belgische Tielt-Winge een stoffelijk overschot aangetroffen in een berm in de buurt van de E314-autoweg. Het lichaam was in stukken gesneden en in een plastic zeil gewikkeld. Het hoofd en de handen van het lichaam ontbraken, waardoor identificatie aan de hand van een foto en vingerafdrukken niet mogelijk was.

De man uit Schinnen was sinds 18 februari vermist. Drie maanden later werd na een DNA onderzoek vastgesteld dat het lichaam zich in het Gerechtelijk Laboratorium in België bevond.
Provincie:
Tag(s):