donderdag, 24. juni 2010 - 11:28

Man verstopt zich in kofferbak voor achtervolgende politie

Zoetermeer

Een poging van twee Delftse broers van 41 en 43 jaar om aan de politie te ontkomen, mislukte woensdag 23 juni jammerlijk.

Politieagenten zagen de mannen omstreeks acht uur ’s avonds rijden over de A12 ter hoogte van Zoetermeer. Omdat de bestuurder een verkeersovertreding beging, wilde de agenten het kenteken van de auto natrekken. De broers hadden dat kennelijk in de gaten, want plots gingen zij er hard vandoor. Daarbij maakten ze de nodige overtredingen.

De politie verloor de twee mannen uit het zicht, tot een getuige op de Industrieweg zag hoe een man in de kofferbak van een auto klom. Agenten waren snel bij de auto en konden de bestuurder aanhouden. In de kofferbak troffen politiemensen zijn broer aan. De Delftse broers hadden een goede reden om voor de politie op de vlucht te slaan.

De 43-jarige had nog voor een bedrag van 1200 euro aan bekeuringen openstaan, werd gezocht door de politie van Utrecht en bleek niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis in Rotterdam. De 41-jarige moest nog ruim 6000 euro aan bekeuringen betalen. De mannen zijn aangehouden.
Provincie:
Tag(s):