vrijdag, 19. november 2010 - 13:56

Marechaussee neemt deel aan gezamenlijke grenscontrole

De Lutte

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) heeft donderdag deelgenomen aan een grote grenscontrole langs de oostgrens met Duitsland. Dit heeft de Kmar vrijdag bekendgemaakt.

Aan de controle namen naast de Marechaussee ook regiopolitiekorpsen, het KLPD en Duitse opsporingsdiensten deel. 147 medewerkers van de Marechaussee controleerden op en langs diverse snelwegen langs de oostgrens met Duitsland 1075 automobilisten en 2130 personen in het kader van mobiel toezicht op veiligheid.

Nieuwerschans
Op de A7 bij Nieuwerschans werden naast wat kleine overtredingen en boetes twee Duitse mannen van 24 en 36 jaar aangehouden op verdenking van mensenhandel. Het vermoeden bestaat dat de verdachten een Poolse vrouw, die in hun auto werd aangetroffen, gedwongen in de prostitutie laten werken.

De Lutte
Op de A1 bij de Lutte werd een 42-jarige Afghaan, woonachtig in Duitsland aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij wordt ervan verdacht twee Afghaanse mannen Nederland binnen te smokkelen.

Ook werd bij de Lutte een Poolse man aangehouden op verdenking van witwassen. Hij had 17.000 euro bij zich waarvan hij niet kon zeggen hoe hij aan dat geld kwam.
Vier andere mannen met de Poolse nationaliteit werden aangehouden op verdenking van heling. In de auto van de verdachten werden dozen en koffers vol met dure parfums, lingerie en horloges aangetroffen.

Zevenaar
Op de A12 ter hoogte van Zevenaar moesten diverse personen openstaande boetes betalen en werd een Nederlander aangehouden die nog een gevangenisstraf van vier maanden moet uitzitten. In totaal werd voor bijna 3000 euro aan boetes geïnd.

Venlo/Heerlen
Op de A67 en A73 bij Venlo en de A76 bij Heerlen troffen marechaussees meerdere wapens aan in auto’s, werden diverse boetes en signaleringen afgehandeld, werd een illegale vreemdeling aangetroffen en werd een 54-jarige Turkse man aangehouden die gezocht word door de Duitse autoriteiten na een eerdere veroordeling.
Provincie:
Tag(s):