donderdag, 27. mei 2010 - 2:09

Marianne Thieme gaat afval opruimen in Zeeland

Oostkapelle

Op vrijdag 28 mei komt Marianne Thieme naar Zeeland en gaat dan met hulp van leden van de Partij voor de Dieren afval opruimen in de Manteling bij Oostkapelle.

Dit gebeurt in samenwerking met Staatsbosbeheer. Aanleiding voor de schoonmaak is de overlast die damherten ondervinden van met name schrikdraad, prikkeldraad en plastic afval. Ze zitten vaak met hun poten of gewei vast in het draad, met hele nare gevolgen van dien. Zo is er vorig jaar een damhert in de duinen bij Renesse doodgehongerd, nadat het drie maanden rondgelopen had met een stuk schrikdraad om de nek dat diep ingesneden was.

Ook van plastic en ander achtergelaten afval ondervinden de herten en andere dieren veel last. Er heeft zelfs ook al eens een hert lange tijd rondgelopen met een groot stuk zeil aan het gewei, waardoor het dier enorm werd gehinderd in zijn bewegingsvrijheid. De schoonmaak is tevens een oproep aan het publiek om niet allerlei afval achter te laten in natuurgebieden, maar het mee naar huis te nemen.

Marianne Thieme trekt zich het lot van de Zeeuwse damherten zeer aan en heeft al diverse keren vragen aan minister Verburg gesteld over de afschot van de herten. Ook is ze in 2008 op verzoek van de Zeeuwse werkgroep op bezoek geweest bij Staatsbosbeheer in de Kop van Schouwen en heeft toen over de afschot van de herten gesproken met medewerkers van provincie, Staatsbosbeheer en Faunabeheereenheid.
Provincie:
Tag(s):