vrijdag, 31. december 2010 - 13:19 Update: 08-07-2014 1:01

Martin Jol: 'Bij Ajax is niets wat het lijkt'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Martin Jol had het zwaar vanwege alle bemoeienissen bij Ajax. Dat zegt de inmiddels opgestapte coach in een interview dat hij drie dagen voor zijn vertrek uit Amsterdam had met Ajax Life, het officiële blad van de supportsvereniging.

"Iedereen wil schoppen tegen het mooie meisje Ajax. Of je nou Marco van Basten heet of Martin Jol, je moet altijd winnen. Als je dat niet doet, gaan mensen zich ermee bemoeien. Hoewel dat bij Ajax ook normaal is als je wel gewoon wint. Daar heb ik vanaf de eerste dag mee te maken gehad", aldus Jol.

In het eerste seizoen werd Jol na een inhaalrace nog bijna kampioen met Ajax en pakte de beker. Daarna ging het minder en nam de kritiek toe. "Dat is nergens zo erg als bij deze club. Schoppen. Totdat ze zelf mogen meedoen. En als ze niet mee mogen doen, beginnen ze weer van voren af aan. Ze willen allemaal mee-eten uit de ruif. Er is een stemming die bijna onomkeerbaar is", wist Jol vlak voor zijn vertrek al.

"Denken julle niet dat ik niet ben opgegroeid met Cruijff? Van kleins af aan. Ik heb alles opgezogen. Alles! Ik ken de Ajax-cultuur. Het is eigenlijk niet eens de cultuur van Ajax, maar die van het Nederlandse voetbal. Ik wil gewoon winnen. En dat er een situatie komt dat mensen zeggen: laat hem gewoon doen waar hij mee bezig is. Maar er is een stemming die bijna onomkeerbaar is. Bij andere clubs is bijna niets zoals het lijkt. Die kreet kennen jullie van mij. Ik zeg je: bij Ajax is niets wat het lijkt."
Categorie:
Tag(s):