maandag, 6. december 2010 - 21:25 Update: 08-07-2014 1:01

Martin Jol weg bij Ajax. Frank de Boer voorlopig nieuwe trainer

Amsterdam

Martin Jol en Ajax hebben na onderling overleg besloten om het contract van de trainer te ontbinden. Dit maakte Ajax maandag bekend op haar website.

Uit de gesprekken die algemeen directeur Rik van den Boog de afgelopen weken en dagen met Jol voerde, kwam in toenemende mate naar voren dat Jol onvoldoende basis ziet om de samenwerking met Ajax succesvol voort te kunnen zetten. Hierom is op verzoek van Jol zelf de samenwerking beëindigd

Martin Jol (54) begon op 1 juli 2009 als hoofdtrainer bij Ajax. De club eindigde na zijn eerste seizoen, 2009-2010, als tweede in de Eredivisie. Daarmee werd deelname aan de voorronde van de UEFA Champions League gerealiseerd. Op 25 augustus 2010 wist hij zich met zijn team te kwalificeren voor de poulefase van de UEFA Champions League. Onder leiding van Jol won Ajax op 6 mei 2010 de KNVB Beker.

De technische staf zal in elk geval tot aan de winterstop onder leiding staan van Frank de Boer. Over de invulling van de nieuwe technische staf hoopt en verwacht Ajax voor de jaarwisseling meer bekend te kunnen maken.

Frank de Boer (15 mei 1970) is sinds 1 juli 2008 trainer van de A1 van Ajax. De Boer is tevens assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands Elftal. De voormalige topvoetballer begon zijn trainersloopbaan bij de D1 van Ajax.

Met Martin Jol vertrekken ook zijn assistenten Cock Jol en Michael Lindeman.
Categorie:
Tag(s):