zondag, 21. november 2010 - 17:14 Update: 08-07-2014 1:01

Matavz schiet Groningen langs Feyenoord

Groningen

(Elfvoetbal) Het begin tegen FC Groningen zondag was nog hoopgevend voor Feyenoord, maar na de 1-0 van Tim Matavz zakten de Rotterdammers weg. Groningen heerste en verdeelde, en won uiteindelijk verdiend met 2-0.

Ook dat tweede doelpunt kwam op naam van Matavz. Schrijnend voor Feyenoord was dat de Slowaak bij zijn beide doelpunten geen strobreed in de weg werd gelegd; iets dat wel vaker voorkomt bij de defensie van de Rotterdammers.

Bij de eerste goal profiteerde Matavz van de wanorde bij een Groningse corner. De spits liep slim vrij bij de tweede paal en pegelde hard binnen: 1-0. Feyenoords grootste kans volgde direct daarna: Luc Castaignos verlengde een lange bal van achteruit, maar zijn lob verdween net naast de verkeerde kant van de paal.

Omdat het steeds maar 1-0 bleef, mocht Feyenoord blijven hopen op een puntje, maar dat zou het - zeker gezien de tweede helft - niet verdiend hebben. Het kwam er dan ook niet, doordat de toch al bekritiseerde Andre Bahia Matavz kwijt was bij een voorzet van Bacuna en deze binnen zag koppen: 2-0.

Door de zege passeert FC Groningen Ajax en AZ op de ranglijst en staat het op een knappe derde plaats. Feyenoord blijft troosteloos zestiende.
Categorie:
Tag(s):