donderdag, 8. april 2010 - 21:08 Update: 08-07-2014 0:28

Matt Damon is een doorbijter

Amsterdam

sterren zijn vaak wat verwend, maar acteur Matt Damon is een echte doorbijter. Al in het begin van zijn carrière liet hij zijn doorzettingsvermogen zien. Sterren zijn vaak wat verwend, maar acteur Matt Damon is een echte doorbijter. Al in het begin van zijn carrière liet hij zijn doorzettingsvermogen zien.

Hij onderging een heftig crashdieet voor de rol van drugsverslaafde in Courage Under Fire (1996) en moest maar liefst 20 kilo afvallen. Ook voor de rol van golfkampioen in The Legend of Bagger Vance (2000) ging hij tot het uiterste en brak een rib tijdens de opnames. In de thriller The Bourne Identity (2002) moest Matt zich verdiepen in vechtsporten en het gebruik van wapens. Hij trainde drie maanden lang om spion Jason Bourne geloofwaardig neer te kunnen zetten.

Green Zone verwijst naar de meest onveilige plek in het centrum van Baghdad. Voor de oorlog in Irak bevonden zich in de Green Zone enkele paleizen van Saddam Hoessein, ministeries en militaire kampen. De film speelt zich af in de chaotische en gevaarlijke eerste periode van de oorlog in Irak. Matt Damon is onderofficier Roy Miller die met zijn inspectieteam massavernietigingswapens op moet sporen in de Irakese woestijn. In plaats van wapens ontdekken ze echter een geheim plan waardoor het doel van hun missie in een ander daglicht komt te staan. Green Zone draait vanaf 15 april in de bioscoop.
Categorie:
Tag(s):