zaterdag, 19. juni 2010 - 18:09

ME grijpt hard in bij Oranjefeestje

Hoogeveen

Om een einde te maken aan de overlast van zo'n 200 feestvierende jongeren op de rotonde in woonwijk De Weide in Hoogeveen heeft de ME zaterdagmiddag hard ingegrepen. Dit meldt RTV-Drenthe

De jongeren kwamen daar samen om de overwinning te vieren van Oranje op Japan, maar op de rotonde werden automobilisten lastiggevallen, vernielingen aangericht en gegooid met bierflesjes. Ook in het winkelcentrum verstoorden zij de orde. Volgens een politiewoordvoerder zijn drie mensen aangehouden en heeft de ME een charche uitgevoerd.

Een van de jongeren had een vuurwerkpistool. De politie was met een half peloton ME aanwezig en de nodige agenten, waaronder een aantal in burger.

Verder liep ook een cameraman tijdens zijn werk rake klappen op.

Afgelopen maandag deden zich ook al problemen voor op deze rotonde na de overwinning van Oranje op Denemarken. Tijdens het vorige WK werd er voor deze rotonde een samenscholingsverbod ingesteld. Ook toen deden zich de nodige problemen voor met feestvierende jongeren die overlast veroorzaakten en vernielingen aanrichtten.

Update

De eerste ordeverstoring leidde in het eerste uur tot acht aanhoudingen. Daarbij zijn kleine groepjes ME'ers ingezet als ondersteuning van de arrestatie eenheid.

Tussendoor bleven er groepjes jongeren op straat rondhangen wat hier en daar gepaard ging met overlast. Toen rond 18.00 uur een groep van vijfentwintig jongeren, die zich in het winkelcentrum had teruggetrokken, voor overlast bleef zorgen, is besloten deze hele groep aan te houden. Met het aanwezige politiepersoneel, bestaand uit agenten in burger en agenten in ME-tenue, is deze groep ingesloten in het winkelcentrum en in zijn geheel aangehouden.

Alle arrestanten zijn overgebracht naar het bureau in Hoogeveen. Daar is gestart met de identificatie en daarna verhoor. Tegen alle verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens verstoring van de openbare orde, strafbaar gesteld in de Algemene Plaatselijke Verordening. Tegen de verdachten van wie is waargenomen dat zij strafbare feiten hebben gepleegd zoals openlijk geweld en vernieling, of het bezit van vuurwerk, zal daarnaast voor die feiten proces-verbaal worden opgemaakt.

Namens de Burgemeester van Hoogeveen zal tevens een gebiedsverbod worden uitgereikt dat direct ingaat. Dit gebiedsverbod geldt tijdens de speeldagen van het Nederlands elftal voor winkelcentrum De Weide en omgeving en voor het horecagebied in het centrum van Hoogeveen.

Na de laatste aanhoudingen is de rust in de omgeving van het winkelcentrum De Weide weergekeerd.
Provincie:
Tag(s):