donderdag, 2. september 2010 - 12:12

Medewerker ministerie Financiën verdacht van fraude

Den Haag

Begin augustus heeft het Ministerie van Financiën bij de politie Haaglanden aangifte gedaan van fraude. Eén van de medewerkers van Het Agentschap werd verdacht van fraude waarbij het ministerie voor ruim 160 duizend euro is benadeeld.

Het ministerie van Financiën neemt fraudezaken zeer hoog op. Daarom werd tegelijkertijd met de aangifte een intern onderzoek gestart waarbij snel duidelijk werd hoe bestaande waarborgen tegen fraude zijn omzeild. Bij dit onderzoek is ook de Rijksauditdienst (RAD) betrokken. Er zijn direct maatregelen getroffen om fraude in de toekomst te voorkomen. De medewerker werd hangende het onderzoek per direct geschorst en de ontslagprocedure zal worden ingezet. Inmiddels heeft de politie Haaglanden de medewerker aangehouden. Deze heeft bekend.

Van maart tot en met juli van dit jaar heeft de medewerker met verschillende transacties in totaal voor ruim 160 duizend euro overgeboekt naar zeven personen buiten het ministerie van Financiën. Deze mensen boekten het geld weer over naar de privérekening van de Financiën medewerker. De politie onderzoekt nog of alle zeven personen op de hoogte waren van de fraude.
Provincie:
Tag(s):