vrijdag, 3. december 2010 - 17:03

Medewerkers havenbedrijf aangehouden voor hulp drugssmokkel

Rotterdam

De Regionale Recherchedienst (RRD) van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft twee medewerkers van een havenbedrijf aangehouden. 'De twee mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij drugssmokkel en -handel', meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De politie kwam de 27-jarige Rotterdammer en de 39-jarige Ridderkerker op het spoor in het onderzoek naar een organisatie die diverse partijen cocaïne in koelcontainers smokkelde naar de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Begin november werden in dat onderzoek al acht mannen aangehouden uit Rotterdam en Barendrecht. In België werden eerder dit jaar al negen verdachten aangehouden.

Het onderzoek naar de drugsorganisatie begon in februari 2010 samen met de Gerechtelijke Federale Politie in Antwerpen. De organisatie wordt ervan verdacht honderden kilo’s cocaïne uit Zuid-Amerika naar Europa te hebben gesmokkeld.

De twee havenwerkers zouden voor geld voor de organisatie de containers opgezocht hebben op een haventerrein nadat ze aangekomen waren in Rotterdam. Ook zouden ze soms zelf de drugs eruit gehaald hebben.

De twee zijn dinsdag aangehouden en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft ze voor twee weken in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):