maandag, 23. augustus 2010 - 21:50

Meer deelnemers Drentse Culturele Uitdag

Regio

Op 67 locaties in Drenthe wordt op zaterdag 11 september de opening van het culturele seizoen gevierd. Dit gebeurt tijdens de Drentse Culturele Uitdag.

In alle twaalf Drentse gemeenten presenteren lokale artiesten en verenigingen zichzelf én hun nieuwe programma's en tentoonstellingen op podia en informatiemarkten. Tevens zijn er workshops en rondleidingen. Het aantal deelnemende instellingen en organisaties dat zich dit jaar presenteert tijdens de Uitdag is sterk toegenomen. Hiermee is het evenement uitgegroeid tot een belangrijk podium voor cultureel Drenthe.

De Drentse Culturele Uitdag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het tweede weekend van september plaatsvindt en wordt gezien als de start van een nieuw cultureel seizoen. De Uitdag valt samen met Open Monumentendag en de opening van het nieuwe theaterseizoen. Alle evenementen grijpen die dag ineen. Inwoners kunnen in de eigen gemeente kennis maken met bestaande verenigingen en zich aanmelden voor nieuwe cursussen, maar kunnen ook een bezoek brengen aan het cultureel erfgoed binnen de gemeente. Veel oude gebouwen zijn 11 september voor publiek geopend.
In een aantal gemeenten wordt de Uitdag gespreid over meerdere dagen. De activiteiten beginnen dan op de vrijdag en lopen door naar de zondag.
De Uitdag is gratis toegankelijk. Voor meer informatie www.drentseuitdag.nl

Het OV-bureau brengt dit jaar reizigers met korting naar de meeste Uitdag-locaties. Hiermee hoopt de organisatie dit jaar meer bezoekers te trekken.
Radio Drenthe zendt tijdens de Uitdag live uit vanuit de Magnuskerk in Anloo. Twee verslaggevers trekken 11 september door de provincie om verslag te doen van de culturele activiteiten die gepresenteerd worden. TV Drenthe blikt 9 september in haar cultuurprogramma Bartissimo vooruit op de Drentse Culturele Uitdag.

De provincie Drenthe stelt jaarlijks financiële middelen beschikbaar om de Uitdag in de twaalf gemeenten mogelijk te maken. Kunst & Cultuur Drenthe ondersteunt de twaalf organisatoren van de Uitdag op het gebied van promotie.
Provincie:
Tag(s):