maandag, 13. december 2010 - 11:24 Update: 08-07-2014 1:01

Meer diefstal door eigen personeel

Rotterdam

Diefstal, inbraak, cybercrime en andere delicten vormen een groot probleem voor ondernemend Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder ondernemers in het MKB en de groot zakelijke markt. Maar liefst driekwart van de ruim 1.300 ondervraagde bedrijven heeft het afgelopen jaar te maken gehad met één of meerdere delicten. Binnen de detailhandel ligt dit percentage zelfs op 94%.

Diefstal door eigen personeel wordt het meest genoemd als delict in het afgelopen jaar. Bijna 4 op de 10 ondernemers heeft hiermee te maken. Bovendien ervaart 28% diefstal door eigen personeel als een opkomend probleem.

Diefstal door personeel is een gevoelig onderwerp, maar is voor veel bedrijven een serieuze schadepost en wordt het meest genoemd als delict in het afgelopen jaar. 36% van de ondervraagde ondernemers heeft te maken met diefstal door eigen personeel. Ruim 30% van de bedrijven is zelfs van mening dat diefstal door eigen personeel vaker voorkomt dan diefstal door vreemden. Vooral horecaondernemers en detaillisten noemen diefstal door eigen personeel een opkomend probleem. Gezien deze uitkomsten is het niet verwonderlijk dat 80% van de bedrijven maatregelen neemt tegen diefstal van eigen personeel. Cameratoezicht is daarbij met 15% het meest genoemd.
Categorie:
Tag(s):