donderdag, 16. september 2010 - 11:59

“Meer geluidsdagen voor evenementen op TT Circuit”

Assen

Gebruikers en sympathisanten van het wereldberoemde TT Circuit Assen, verenigd in de Stichting Vrienden van het TT Circuit, pleiten voor een uitbreiding van het aantal zogenaamde geluidsdagen van 12 naar 24. Daarmee is het mogelijk meer grote auto- en motorsportevenementen in Assen te laten plaatsvinden.

Momenteel is het aantal dagen waarop meer geluid mag worden geproduceerd dan de norm, gelimiteerd op 12 per jaar. Inclusief de dagen voor training en kwalificatie komt dat neer op slechts 4 grote auto- en motorsportevenementen in één kalenderjaar. Met de TT (MotoGP), WK Superbike, SuperLeague Formula en Centennial Classic (historische motorfietsen) zijn die dagen al volledig bezet en is er geen ruimte voor logische uitbreidingen in het programma. Zo is de kans groot, mede vanwege de geografische ligging, dat het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap DTM in Assen wil rijden, evenals vele andere internationale topklassen uit de auto- en motorsport. Daarnaast past in dit kader ook de wens voor verruiming van de trainingsmogelijkheden van de nationale breedtesport.

Voorzitter Pieter Hofstra van de Stichting Vrienden van het TT Circuit weet zich gesteund door de inwoners van Assen: “Uit recent onderzoek van het Drenthe College blijkt dat maar liefst 97% van de Assenaren geen bezwaar heeft tegen uitbreiding van de activiteiten op het circuit. Vrijwel niemand ervaart overlast. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat het circuit van groot economisch belang is voor de regio en duizenden arbeidsplaatsen creëert. 12 geluidsdagen betekent dat gemiddeld slechts één dag per maand de faciliteiten van dit wereldberoemde circuit -met onder andere tienduizenden vaste zitplaatsen- optimaal worden gebruikt. Om daar gemiddeld één weekend per maand van te maken, lijkt ons niet te veel gevraagd.”
Provincie:
Tag(s):