dinsdag, 23. maart 2010 - 13:06 Update: 08-07-2014 1:05

Meer invloed Jol bij Ajax; jeugdopleiding op de schop

Den Haag

(Elf Voetbal) Martin Jol gaat volgend seizoen een nog belangrijkere rol spelen binnen Ajax. Zo gaat hij onder meer de opstellingen van Jong Ajax maken. Andere trainers binnen Ajax verliezen juist hun baan.

Ook in de jeugdopleiding gebeurt er van alles bij de Amsterdammers. Zo werd dinsdag bekend dat hoofd jeugdopleidingen Jan Olde Riekerink zijn contract bij de Amsterdammers heeft verlengd tot 1 juli 2013. De 47-jarige Olde Riekerink is al drie jaar verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van Ajax.

Eerder werd al bekend dat Arnold Mühren en Wim Kwakman hun baan als jeugdtrainer kwijtraakten. Maar ook oud-doelman Fred Grim moet vertrekken. Bryan Roy krijgt daarentegen een belangrijkere rol. De specialistentrainer gaat samen met Albert van der Dussen de veldtrainingen bij Jong Ajax verzorgen. Van der Dussen werd eerder deze week via de Haagse connectie van Jol vastgelegd.

Ajax neemt jeugdtrainer Orlando Trustfull over van Sparta. De oud-speler van Feyenoord en het Nederlands elftal gaat in Amsterdam de C2 trainen. Zelf doorliep Trustfull vroeger de jeugdopleiding van Ajax. Voor Heini Otto wordt een nieuwe functie binnen Ajax gezocht, waardoor Dennis Bergkamp in zijn eentje de D2 onder zijn hoede neemt.

De reorganisatie van de jeugdopleiding komt overeen met de plannen die Johan Cruijff met Ajax had, toen hij twee jaar geleden kortstondig voorzitter leek te worden. Ajax werkt louter met eenjarige verbintenissen voor zijn jeugdtrainers.

Complex De Toekomst wordt uitgebreid met een sportmedisch centrum en een opleidingsinstituut voor trainers, begeleiders en scouts. Dit krijgt de naam Ajax Football Centre.

In De Telegraaf geeft voorzitter Rick van den Boog aan dat de opleiding nu al goed is, maar dat Ajax internationaal weer voorop wil lopen.
Categorie:
Tag(s):