donderdag, 23. december 2010 - 20:49

Meerdere auto's schade door spookrijder

Oldenzaal

Politie Twente heeft donderdag met medewerking van automobilisten en hulp van een vrachtwagenchauffeur en zijn vrachtauto een spookrijder tot stoppen weten te dwingen. Voordat dat gebeurde werden er meerdere auto's geraakt.

Donderdag omstreeks 18.30 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen van een spookrijder op de A35 van Almelo naar Enschede. De spookrijder reed van de A35 vanuit Almelo naar Enschede en daarna via de A1 van Hengelo naar Oldenzaal.

De toeritten naar de snelweg A1 tussen Hengelo en Oldenzaal werden door de politie vrijwel direct geblokkeerd voor alle verkeer. Het verkeer dat al op de A1 reed van Oldenzaal naar Hengelo werd stilgezet en mensen moesten uit hun voertuig.

Verder reed aan de andere kant van de vangrail in de juiste rijrichting van Hengelo naar Oldenzaal een politieauto met de spookrijder mee, die met behulp van zwaailichten en gebruik van een megafoon de automobilist tot stoppen probeerde te manen.

Bij de afslag Oldenzaal werd een blokkade opgericht door het plaatsen van een vrachtwagen en een politieauto. Deze werden dwars over de weg gezet. De spookrijder heeft onderweg meerdere auto’s geraakt en ook zijn eigen auto raakte hierdoor beschadigd. Het linkervoorwiel van de auto ging kapot en vlak voor de opgerichte blokkade kwam de auto omstreeks 18.50 uur tot stilstand en konden de politieagenten de automobilist, een 68-jarige man uit Almelo aanhouden.

De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij gehoord zal worden. Nader onderzoek zal uit moeten wijzen, waarom deze man als spookrijder op de weg reed. Er was gelukkig alleen sprake van materiële schade van voertuigen. Er is niemand gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):