zondag, 19. september 2010 - 16:15

Meerdere catamarans omgeslagen Wassenaarseslag

Wassenaar

Zondagochtend rond 11.50 uur kwam er een melding binnen van een vaartuig dat zou zijn omgeslagen. De KNRM van station Scheveningen werd direct gealarmeerd en ging naar de opgegeven positie.

Ook de KNRM van station Katwijk werd niet veel later om assistentie gevraagd en ging ook naar de Wassenaarseslag. Ter hoogte van Wassenaarseslag was al een rode vuurpijl gezien en deze was waarschijnlijk afkomstig van twee catamarans die in nood waren.

In de hoge branding lagen twee catamarans die onbestuurbaar waren. Eén daarvan wist door de hulp van de zeilvereniging aan wal te komen maar de ander dreef steeds meer af richting Katwijk.

De boot van de Wassenaarse reddingsbrigade sloeg tijdens de reddingpoging vol met water in de branding en moest noodgedwongen terug naar de wal. De catamaran die in de branding dreef kwam wel iets meer naar de wal en twee zeilers gingen het water in om te kijken of ze konden assisteren maar tevergeefs.

De politie die ook ter plaatse was gekomen met een rubberboot is niet het water opgegaan omdat deze ook niet zonder slag of stoot door de branding kon komen. Even later werd de zeiler, die nog op de catamaran aanwezig was, door een reddingboot weer veilig aan wal gebracht.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):