maandag, 14. juni 2010 - 23:08

Meerdere voertuigen betrokken bij aanrijding

Donkerbroek

De politie heeft zondag aan het eind van de middag een ernstig verkeersongeval op de N381 afgehandeld.

Ter hoogte van een bocht kwam een personenauto bestuurd door een 60-jarige man uit Lippenhuizen, door nog onbekende oorzaak, op de andere weghelft terecht.
Daarbij kwam de automobilist in aanrijding met een autoambulance bestuurd door een 51-jarige inwoner van Oranje. De personenauto draaide rond en kwam achterwaarts via de berm in de sloot terecht. De autoambulance schoof door de aanrijding over de weg en raakte daarbij een andere auto, bestuurd door een 25—jarige man uit Opeinde.

Een 19-jarige man die vlak bij de plaats van het ongeluk woont, twijfelde geen moment. Hij haalde zijn trekker en voorkwam, door het aanbrengen van een kabel, dat het voertuig verder in de sloot gleed.

Omstanders en medeweggebruikers verleenden eerste hulp totdat de hulpdiensten en de traumahelikopter ter plaatse waren. De 60-jarige bijrijdster, eveneens uit Lippenhuizen, kon zelf uit de auto komen en werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

De 60-jarige bestuurder werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd en is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Groningen.

De bestuurders van de autoambulance en de andere geraakte personenauto kwamen met de schrik vrij.

De weg was ten tijde van de afhandeling van het ongeval en het onderzoek door Bureau Verkeersongevalsanalyse afgesloten. De weg is door de Provincie Fryslân schoongemaakt en kon om 20.30 uur weer vrij worden gegeven.
Provincie:
Tag(s):