maandag, 8. november 2010 - 11:41 Update: 08-07-2014 0:28

Meerderheid is positief over Het Nieuwe Werken

Amsterdam

Deze week staat volop in het teken van ‘Het Nieuwe Werken’, maar wat vindt de Nederlandse beroepsbevolking er eigenlijk van om plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen werken?

Uit een online onderzoek, uitgevoerd door Monsterboard.nl, blijkt dat een ruime meerderheid (57%) van de respondenten positief tegenover Het Nieuwe Werken staat.

De meerderheid van de respondenten ziet Het Nieuwe Werken als een uitkomst, omdat ze hun werk kunnen doen wanneer ze dat het beste uitkomt. Slechts acht procent van de respondenten is minder positief over deze manier van werken. Vier procent vreest dat onregelmatige werktijden een aanslag betekent op hun privéleven. De andere helft denkt niet genoeg discipline te hebben om zelf zijn werktijd in te delen. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat 35% van de respondenten geen idee heeft wat Het Nieuwe Werken inhoudt.

Volgens Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl, moeten werkgevers met deze uitkomsten aan de slag. “De toename van het aantal professionals en de technologische vooruitgang zorgen ervoor dat werken in minder vaste structuren hoeft plaats te vinden dan 10 tot 20 jaar geleden. Werknemers van alle leeftijden hebben behoefte aan flexibiliteit en beschouwen het als waardevol om een gezonde werk-/privébalans te krijgen. Wij weten van veel van onze klanten dat zij Het Nieuwe Werken beschouwen als de sleutel om talent aan zich te binden en gebonden te houden” aldus Hammond.

De Week van het Nieuwe Werken
8 tot en met 14 november is in Nederland voor het eerst de Week van Het Nieuwe Werken. In deze week worden activiteiten georganiseerd om het Nieuwe Werken te stimuleren.
Categorie:
Tag(s):