woensdag, 29. december 2010 - 22:17

Meppel wint procedure over ontmanteling hennepplantage

Meppel

De procedure die de Gemeente Meppel had aangespannen tegen een huurder van een gemeentelijke pand aan de Molenpad in Meppel is door de Gemeente gewonnen. De Gemeente stelde de huurder aansprakelijk voor de kosten van het ontmantelen en het opruimen van een hennepplantage in het pand. Bovendien was er een achterstand in het betalen van de huur.

In oktober 2009 trof de politie een hennepplantage in een pand aan. Het pand werd door de Gemeente Meppel verhuurd als opslagruimte. Na de ontdekking werd de hennepplantage ontmanteld en werd het pand door de politie ontruimd. Voor de schade die de Gemeente Meppel heeft geleden heeft de Gemeente de huurder aansprakelijk gesteld. Bij constatering van illegale hennepteelt, verhaalt de Gemeente de schade altijd op de overtreder.

Naast de kosten van de ontruiming gaat het onder meer om het brandveilig stellen van het pand, de vordering van de beheerder van het elektriciteitsnetwerk, Enexis en de stortkosten van het afval. Voor de geleden schade en de huurachterstand heeft de rechtbank de Gemeente in het gelijk gesteld. De Gemeente zal het bedrag van ongeveer € 20.000,- verhalen op de huurder.
Provincie:
Tag(s):