donderdag, 9. september 2010 - 13:44

Met 120 km/u op motorscooter door Geleen

Sittard-Geleen

In Geleen is woensdag een 17-jarige jongen uit die stad aangehouden die met 120 km/u op zijn motorscooter door de straten scheurde. Dit terwijl hij zonder helm reed en met een medepassagier achterop, zo meldt de politie.

Rond twee uur in de middag zag een politiepatrouille de motorscooter over de Rijksweg Noord rijden. Er zaten twee passagiers op, die beiden geen helm droegen. Ook zagen de agenten dat er geen kentekenplaat op het voertuig zat.
Toen de bestuurder de agenten in zijn vizier kreeg draaide hij de gashandle open en ging er met een behoorlijke vaart vandoor. Op de Henri Hermanslaan klokte hij 120 kilometer per uur. Ook in straten waar een maximum snelheid van 30 kilometer geldt, scheurde de 17-jarige bestuurder met vier maal die toegestane snelheid op de tweewieler. Aan de achtervolging kwam een einde toen de Gelener met de motorscooter tegen de patrouillewagen botste. Niemand raakte gewond, maar zowel de motorscooter als de politiewagen raakten beschadigd. De 17-jarige Gelener kon worden ingerekend. Hij bleek een gestolen kentekenplaat van een motorfiets bij zich te hebben. Zijn medepassagier maakte zich razendsnel uit de voeten. De bestuurder zegt hem verder niet te kennen. Onderzocht wordt of de motorscooter van diefstal afkomstig is. Het framenummer is in ieder geval weggeveild.
Provincie:
Tag(s):