vrijdag, 23. juli 2010 - 12:47

Mijdrecht weer geteisterd door coniferenpyromaan

Mijdrecht

Afgelopen donderdagnacht heeft een pyromaan opnieuw brand gesticht in coniferenhagen in Mijdrecht.

De inwoners van dit Utrechtse dorpje worden sinds mei al regelmatig
's nachts opgeschrikt door buitenbranden, vooral in coniferenhagen. Afgelopen nacht was het weer raak en wel vijf keer.

Het begon in de Drossaardstraat waar coniferen in brand werden gestoken, vervolgens ook op de Maarschalkstraat. Buurtbewoners grepen snel in en voorkwamen zo een hevige brand. De brandweer hoefde niet gealarmeerd te worden.

Om 02.00 uur zag een voorbijganger grote vlammen vanaf de Kerkvaartbrug uit de woonwijk Hofland-Zuid komen. Nu stond op de Botdrager een grote coniferenhaag in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de complete haag in vlammen op ging.

Eenmaal terug in de kazerne werd de brandweer opnieuw gealarmeerd. Dit keer voor een containerbrand aan de Dukaton. In een steegje was een grijze container in brand gestoken. En rond 3.30 uur kreeg de brandweer wederom een melding. Op de Turkoois stond een heg in brand die al vaker doelwit van brandstichting was geweest.

De politie doet onderzoek en maakt jacht op de pyromaan. Zij heeft een vermoeden dat het mogelijk om een groep jongeren gaat. De politie vraagt iedereen uit te kijken naar verdachte situaties en tips door te bellen via 0900 88 44.
Provincie:
Tag(s):