dinsdag, 30. november 2010 - 13:42

Milieudefensie voert actie tegen verhoging maximumsnelheid

Den Haag

Milieudefensie heeft dinsdagochtend actie gevoerd tegen de plannen van het kabinet om de maximumsnelheid te verhogen. Die plannen komen vandaag tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Infrastructuur & Milieu aan bod.

Willem Verhaak, campagneleider Mobiliteit bij Milieudefensie: “Harder rijden lijkt in eerste instantie leuk, maar als je er even over nadenkt is het onverantwoord.” Buiten een geringe tijdswinst voor automobilisten kleven er alleen maar nadelen aan een hogere maximumsnelheid: meer uitstoot van CO2 en schadelijke gassen, meer files en meer verkeersslachtoffers.

Milieudefensie roept de Kamerleden op het voorstel van het kabinet tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Infrastructuur & Milieu vandaag af te wijzen. VVD Kamerlid Charlie Aptroot kondigde afgelopen weekend al aan om tijdens de begrotingsbehandeling minister Melanie Schultz van Hagen te vragen om al in januari op sommige snelwegen de snelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur.

Tijdens het protest voor de Tweede Kamer in Den Haag namen actievoerders verkleed als premier Mark Rutte en minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen het op een speelgoed racebaan tegen elkaar op. Daarna gingen de Kamerleden de strijd met elkaar aan. Sander de Rouwe (CDA), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Diederik Samsom (PvdA) namen het op tegen Rutte. De Kamerleden namen een doos autodrop “ter overdenking gedurende het debat” in ontvangst met daarop waarschuwingen tegen de verhoging van de maximumsnelheid.
Provincie:
Tag(s):