woensdag, 20. oktober 2010 - 22:52

Militairen voeren een ‘verhitte strijd’ in Burgers Zoo

Arnhem

Het elfde bataljon van de Luchtmobiele Brigade traint vanaf woensdagavond na sluitingstijd in het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo ter voorbereiding op een internationale trainingsmissie in Senegal.

De Rode baretten verblijven de komende weken in het nagebootste regenwoud Burgers’ Bush, dat qua klimatologische omstandigheden vrijwel identiek is aan Senegal.

Sportinstructeurs van 11 Luchtmobiele Brigade bereiden het bataljon voor op zware fysieke en mentale arbeid onder extreme klimaatomstandigheden met het doel de aanpassingsperiode in Afrika te verkorten en warmteletsel te voorkomen. Het verblijf in Burgers’ Bush zorgt voor een natuurgetrouwe voorbereiding op de internationale oefenmissie, aangezien zowel de beplanting als de hoge luchtvochtigheid en de temperatuur overeenkomen met die in het West-Afrikaanse Senegal.

Lichaamsreactie
De sportinstructeurs hebben een speciaal trainingsprogramma opgesteld, waarbij de militairen zich bewust worden van hun lichaamsreactie op het uitoefenen van de normale gevechtsvaardigheden onder extreme omgevingsomstandigheden. De militairen worden de komende periode in ‘de Bush’ onderworpen aan inspanningen, zoals hardlopen met en zonder bepakking, push-ups, sit-ups en oriëntatieoefeningen.
Provincie:
Tag(s):