woensdag, 11. augustus 2010 - 14:36

Minderjarige serie-aanrander in Utrecht opgepakt

Utrecht

Vrijdagochtend 6 augustus heeft de politie in Utrecht buiten heterdaad een minderjarige jongen aangehouden. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De jongen wordt ervan verdacht meerdere vrouwen te hebben aangerand en schennis te hebben gepleegd in de periode van februari tot en met juni van dit jaar. De verdachte sprak zijn slachtoffers aan bij het Lint, het fietspad dat door de wijk Terwijde loopt, ter hoogte van de Haarrijnse plas. Vervolgens pleegde hij schennis of betastte de vrouwen.

Om de verdachte op heterdaad te kunnen aanhouden, hield het wijkteam van de politie onder meer postacties. Deze acties leverden helaas geen aanhouding op. Door verder rechercheonderzoek kwam de jongen naar voren. Met toestemming van de officier van justitie mocht de politie de verdachte buiten heterdaad aanhouden. Hij is maandag 9 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie sluit niet uit dat meerdere vrouwen, die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, met de jongen en zijn gedrag zijn geconfronteerd. Daarom roept de politie deze mogelijke slachtoffers op om zich alsnog te melden bij de politie.
Provincie:
Tag(s):