zaterdag, 27. november 2010 - 11:42

Minderjarigen aangehouden voor gewelddadige overvallen

Emmen

Met de aanhouding van vier minderjarige verdachten denkt de politie twee berovingen in de Emmer Dennen in Emmen te hebben opgelost.

Op woensdagavond 27 oktober, rond 22.00 uur, werd op het fietspad tussen de Dingspellaan en de Laan van de Eekharst een 72-jarige man van zijn fiets geduwd en bedreigd door twee daders. Er werd niets buitgemaakt. Wel raakte het slachtoffer licht gewond. Op vrijdagavond 29 oktober omstreeks 20.00 uur werd op het fietspad tussen de Laan van de Eekharst en het Scheperziekenhuis een 17-jarig meisje beroofd door meerdere daders. Ook zij werd van haar fiets geduwd, bedreigd met een wapen, geslagen en beroofd van haar portemonnee. I

In het onderzoek naar deze berovingen bleek de goede lokale kennis van vooral wijk- en jeugdagenten erg waardevol. Hun contacten en kennis van de wijk zijn doorslaggevend geweest in dit onderzoek.

Een getuigenoproep leverde wel een aantal reacties op maar deze informatie hebben geen rol gespeeld bij de aanhouding van deze daders.

Het politieonderzoek leidde naar vier minderjarige verdachten. Het kwartet is woonachtig in de wijk Emmerhout en is 13 tot en met 16 jaar oud. Deze verdachten werden de afgelopen week aangehouden. Bij huiszoekingen in de woningen van deze jongens werd niets aangetroffen dat in verband met deze berovingen kon worden gebracht. Drie verdachten hebben inmiddels hun betrokkenheid bij deze twee berovingen bekend. Het onderzoek is nog niet afgesloten. Zo wordt ook een beroving op 19 oktober nog nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):