maandag, 3. mei 2010 - 11:33

Minderjarigen aangehouden voor straatroof met geweld

Drachten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen, een 17-jarige inwoner van Drachten, een 17-jarige inwoner van Roosendaal en een 15-jarige inwoner van Zevenhuizen (ZH) aangehouden. De mannen worden ervan verdacht een straatroof op de Leidijk te hebben gepleegd.

Toen agenten rond 05.00 uur toevallig ter hoogte van de Leidijk reden, werden zij gewenkt door de 20-jarige aangever uit Drachten. Hij vertelde de agenten dat hij was mishandeld door twee mannen die vervolgens zijn mobiele telefoon van hem hadden afgenomen.

Het slachtoffer gaf een goede beschrijving van de beide mannen. Tijdens een zoekslag in de omgeving zagen de agenten één van twee verdachten lopen. Bij het zien van de surveillancewagen nam hij de benen en verstopte zich in de bosjes. Daar kon de 17-jarige inwoner van Roosendaal worden aangehouden. Tijdens het onderzoek kwamen de agenten de 16-jarige verdachte op het spoor. Hij kon in een woning worden aangehouden. Omdat in de woning ook de telefoon van de aangever terug werd gevonden, werd de 17-jarige Drachtster aangehouden op verdenking van heling. Alle drie verdachten werden over gebracht naar het politiebureau waar zij voor werden ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):