donderdag, 15. april 2010 - 12:54

Minister wil minimum leeftijd van 21 jaar voor prosituees

Den Haag

Prostituees moeten minstens 21 jaar zijn. Dat voorstel doet minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Justitie) aan de Tweede Kamer in een wijziging op het wetsvoorstel dat al bij de Kamer ligt over het reguleren van prostitutie en seksbedrijven.

Volgens de minister kunnen mensen van 21 jaar beter een weloverwogen beslissing nemen over het werken als prostituee dan mensen van 18 jaar; ook zijn ze weerbaarder in het omgaan en onderhandelen met klanten. Ze hebben bovendien vaker een opleiding afgerond en zijn dus economisch minder afhankelijk van werk in de prostitutie. Gemeenten moeten met iedere prostituee een inhoudelijk gesprek voeren bij hun registratie of verlenging daarvan.

Aanvankelijk koos het kabinet voor een leeftijdsgrens van 18 jaar, vanwege het risico dat prostituees tussen de 18 en 21 in de illegaliteit zouden verdwijnen. Minister Hirsch Ballin wil dat bestrijden met krachtige controles en strafbaarstelling van illegale prostituees, exploitanten en klanten.
Provincie:
Tag(s):