maandag, 22. maart 2010 - 18:45

Mode & Commercie organiseert spetterende modeshow

Hoogeveen

Het is het hoogtepunt van het jaar voor de vmbo-afdeling Mode & Commercie van het Roelof van Echten College in Hoogeveen.

Ieder jaar organiseert de derde en vierde klas een spetterende modeshow. Alle leerlingen zetten hun angsten opzij en komen de catwalk op met schitterende kleding. De modeshow vindt dit jaar plaats op woensdag 24 maart vanaf 19.30 uur op locatie Griendtsveenweg in Hoogeveen.

De modeshow wordt helemaal georganiseerd door leerlingen uit de derde en vierde klas. Daarbij heeft iedereen een specifieke taak. Zo zijn er leerlingen die zich bezig houden met onder meer promotie, sponsoring of de etalages inrichten. Ook het licht en geluid wordt verzorgd door een aantal leerlingen.

Dit jaar bestaat de show uit twee rondes. Alle leerlingen komen twee keer de catwalk op. De eerste keer showen ze de laatste mode van een aantal winkels uit Hoogeveen. Onder meer Mrs. Jones, Hunkemöller, Gerans en Forecast stellen kleding ter beschikking. De tweede keer betreden ze de catwalk in eigen gemaakte kleding die aansluit bij het thema van hun klas. Voor de derdeklassers is dat dit jaar ‘Japan’, voor de vierdeklassers ‘Hollywood’.

De modeshow blijkt ieder jaar een groot succes. De beschikbare kaartjes zijn vaak snel uitverkocht. Mede door de volle zaal blijkt de modeshowshow een bijzonder leerzame ervaring voor de leerlingen. Niet alleen leren ze op deze manier om zelf een evenement te organiseren, ze leren ook om zichzelf te presenteren aan een zaal vol publiek. Een hoge drempel, waar niet iedereen zomaar even overstapt. Kaartjes zijn nog verkrijgbaar voor 3 euro per stuk bij Forecast, Hunkemöller, Gerand en Mrs Jones. Ook bij de ingang van de modeshow op woensdag kunnen nog kaartjes wordne gekocht.
Provincie:
Tag(s):