maandag, 20. september 2010 - 20:57 Update: 08-07-2014 0:28

Modeontwerpers ontmaskerd: het succes achter Gaultier en Chanel

Diemen

Op 24 september opent Humberto Tan de modetentoonstelling 'Fashion, Ahoy!' in het Maritiem Museum Rotterdam. De tentoonstelling toont tientallen ontwerpen van internationaal bekende modehuizen zoals Dior, Gaultier, Chanel, Yves Saint Laurent, Rykiel, Castelbajac, Westwood, Margiela, Marithé en Fran(cc)ois Girbaud, Viktor & Rolf, Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl en Marlies Dekkers.

Gevestigde namen die met elkaar gemeen hebben dat ze zich voor hun collecties regelmatig laten inspireren door de kleding van de matroos en kapitein.

Hoogtepunten van de tentoonstelling zijn niet alleen de enorme jurk van zeildoek van Galliano voor Dior, de Gaultier-japon van prinses Caroline van Monaco en de piratenlook van Westwood, maar ook het nooit eerder in Nederland getoonde eerste matrozenpakje van de kleine Engelse kroonprins en het uniform van ZKH prins Willem-Alexander van Oranje in zijn rang als commandeur bij de Koninklijke Marine.

Op 26 september is RottPod in het Maritiem Museum. Hiervoor laten jazzmuzikanten zich in bijzondere combinaties inspireren door de maritieme haute couture en onthullen zij de muzikale wens van Marlies Dekkers.

Op 9 oktober wordt het museum omgetoverd tot een waar shopping paradijs. Tijdens de stock sample sale 'Mode Marche' zullen jonge én gevestigde modeontwerpers hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties verkopen.

In de herfstvakantie kunnen jong en oud naar het Maritiem Museum Rotterdam komen om hun droomjurk/pak te tekenen, hun maritieme strepenshirt te pimpen of hun voddenbaal te veranderen in een haute couture stuk.
Categorie:
Tag(s):