woensdag, 28. juli 2010 - 19:08

Moeder laat kind uren in snikhete auto achter

Den Haag

Een 37-jarige Haagse liet dinsdagmiddag haar twee jaar oude dochtertje geruime tijd alleen achter in een afgesloten auto op een parkeerplaats aan de Dekkershoek in Den Haag.

Bezorgde mensen die het kind in de auto zagen zitten, waarschuwden rond 15.45 uur de politie. Ter plaatse vertelden meerdere omstanders de agenten dat het kind al zo’n half uur in de auto zat.

Omdat de auto in de volle zon stond, lieten de politiemensen de eigenaar van de auto omroepen in de bouwmarkt. Toen er na tien minuten nog niemand was, probeerden de agenten een reactie te krijgen van het kind door op het raam te tikken en de auto heen en weer te bewegen.

Toen ook een klap met de vlakke hand op het autodak geen reactie van het meisje opleverde, besloten de agenten een portierraampje in te slaan en het kind uit de auto te halen. Het kind bleek behoorlijk versuft, maar uit onderzoek van de gewaarschuwde GGD bleek het meisje niets te mankeren.

Enkele minuten nadat de agenten het kind uit de auto hadden gehaald, kwam de moeder aanlopen. Zij beweerde maar heel even te zijn weggeweest en niet te weten dat het kwaad kon haar kind alleen in de auto achter te laten.

Eén van de agenten herkende de Haagse van eenzelfde soort melding, enkele maanden geleden. Ook toen beweerde de moeder slechts heel even te zijn weggeweest en niet te weten dat dit kwaad kon. Kwam zij er vorige keer nog af met een waarschuwing, dit keer deden de agenten een zorgmelding.
Provincie:
Tag(s):