dinsdag, 14. september 2010 - 13:19

Mogelijk meer onbevoegde politieambtenaren

Almelo

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie in Almelo blijkt dat er mogelijk meerdere onbevoegde politieambtenaren zijn opgetreden als hulpofficier van justitie bij de politie Twente.

Eind augustus werd bekend dat een 59-jarige inspecteur van het korps geruime tijd onbevoegd – namelijk zonder de vereiste certificering – is opgetreden als hulpofficier van justitie. Verder intern onderzoek bij de politie heeft uitgewezen dat er nog meer politieambtenaren zonder de juiste certificaten zijn opgetreden als hulpofficier van justitie. Deze personen zijn echter gedurende kortere tijd om verschillende redenen niet gecertificeerd of niet gecertificeerd geweest.

Het onderzoek binnen de politieorganisatie is nog in volle gang. De komende anderhalve maand brengt de politie in kaart om hoeveel mensen het gaat en in welke zaken ze hebben gehandeld.

Het is nog niet bekend of er een strafrechtelijk onderzoek tegen deze politieambtenaren zal worden gestart. Indien bekend is dat een van deze hulpofficieren gehandeld heeft in een zaak die nog aan de rechter voorgelegd moet worden, zal de rechtbank hiervan op de hoogte worden gesteld.
Provincie:
Tag(s):