woensdag, 1. september 2010 - 12:24

Mogelijk serieverkrachter actief in Hollands Midden

Hillegom

De politie Hollands Midden is met man en macht op zoek naar een mogelijke serieverkrachter. In korte tijd zijn al drie vrouwen, maar mogelijk meer, het slachtoffer geworden van de griezel.

Gisteren sloeg de verkrachter opnieuw toe in het Zuid-Hollandse Hillegom waar een 24-jarige vrouw het slachtoffer werd van een brute verkrachting.

De vrouw fietste rond 01.00 uur, komende uit de richting Lisse naar Hillegom, over het fietspad van de Leidsestraat (N208).

Ter hoogte van het Shell tankstation werd zij door een man van haar fiets getrokken. De vrouw werd naar een weiland naast het fietspad gelegen gevoerd, waar zij werd verkracht. De dader is daarna omstreeks 01.35 uur vermoedelijk op een motor weggereden in de richting van Hillegom. Welke weg hij daarna volgde is nog niet duidelijk.

In verband met eerdere verkrachtingen in Voorschoten en Noordwijk heeft de politie Hollands Midden al een team grootschalige opsporing opgericht die onderzoek doet naar deze feiten. Dit team bestaat uit 20 rechercheurs. Omdat de politie er ernstig rekening mee houdt dat het om dezelfde dader gaat, wordt ook deze verkrachting in het onderzoek meegenomen. Ook hier zijn twee vrouwen van hun fiets afgetrokken op een ogenschijnlijk veilige weg met verkeer en verlichting.

De politie heeft inmiddels ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Anoniem melden is ook mogelijk via 0800-7000. Specifiek is de politie geïnteresseerd in mensen die deze nacht de locatie gepasseerd zijn en verzoekt ook deze zich te melden.
Provincie:
Tag(s):