vrijdag, 26. november 2010 - 15:56

Moordenaar Milly 18 jaar cel en TBS

Dordrecht

De rechtbank Dordrecht heeft vrijdag de 27-jarige ex-politieagent Sander V. tot een gevangenisstraf van achttien jaar en TBS met dwangverpleging veroordeeld voor het van haar vrijheid beroven en beroofd houden van zijn 12-jarig buurmeisje, het plegen van ontuchtige handelingen met haar, de moord op het meisje en het verbergen van haar lichaam door haar in zijn tuin te begraven.

De rechtbank komt tot het oordeel dat verdachte het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachten rade heeft gedood op grond van zijn eigen verklaringen, waaruit volgt dat hij gelegenheid heeft gehad om zich op zijn voornemen te bezinnen.

Deze momenten van bezinning op zijn voornemen en handelen hebben er niet toe geleid dat hij daarop is teruggekomen. Niet is gebleken dat de verdachte louter handelde vanuit een hevige gemoedstoestand.

De rechtbank is op grond van de conclusies van de gedragsdeskundigen en de ernst van het bewezenverklaarde van oordeel dat de maatregel van TBS met dwangverpleging noodzakelijk is om herhaling van het plegen van ernstige strafbare feiten te voorkomen.

Ongewisse
Bij de oplegging van de straf heeft de rechtbank in strafverzwarende zin onder andere rekening gehouden met het enorme verdriet dat verdachte door zijn gruwelijke handelen bij de nabestaanden heeft veroorzaakt en het feit dat hij de nabestaanden zes dagen lang in het ongewisse heeft gelaten over het lot van het slachtoffer.

’Het vertrouwen in de politie heeft beschadigd’
Ook rekent de rechtbank het verdachte aan dat verdachte, die als politieman werkzaam was, het vertrouwen in de politie heeft beschadigd en dat de rechtsorde ernstig werd geschokt.

De rechtbank heeft bij de strafoplegging in matigende zin rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van verdachte en met het feit dat hem tevens de maatregel van TBS met dwangverpleging is opgelegd.
Provincie:
Tag(s):