woensdag, 1. december 2010 - 15:36

Mosquito bij Nassauschool moet weg

Groningen

Sinds drie weken hangt er bij de Nassauschool aan de Stadhouderslaan een mosquito. Dit apparaat is bedoeld om overlastgevende jongeren te verjagen. Het geluid van de mosquito is voor diegene die het geluid ervan kan horen irritant en pijnlijk aan de oren.

Vandaag heeft de SP in de commissie Financiën en Veiligheid het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd de mosquito te verwijderen. Het college heeft dit toegezegd.

De Nassauschool is overgegaan tot het ophangen van de mosquito omdat de school last heeft van vandalisme. Volgens de SP moet de overlast op een andere manier worden bestreden, bijvoorbeeld door de inzet van jongerenwerk en de politie. Een mosquito is volgens de SP geen oplossing, het verplaatst enkel het probleem.

Het is volgens de partij niet juist om jongeren weg te jagen met een irritant geluid. Een geluid dat te horen is voor iedereen onder de dertig. Bovendien maakt de mosquito bij de Nassauschool meer geluid dan normaal omdat deze defect is.

Eerder stelde de SP vragen over een tweetal mosquito’s bij het Allendeplein in de Hoornsemeer. Die worden nu op last van de gemeente weggehaald omdat de inzet van de mosquito, door het ontbreken van een gemeentelijke verordening, illegaal blijkt te zijn. Het college gaat nu ook handhavend optreden bij de Nassauschool.
Provincie:
Tag(s):