maandag, 19. april 2010 - 17:49

Motoragent schiet bij vechtpartij in speeltuin

Zaandam

De politie is zondagavond met meerdere eenheden uitgerukt na een melding van een grote vechtpartij aan Hof van Zaenden in Zaandam. 'Daarbij zag een motoragent, die als eerste ter plaatse kwam, zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot in de lucht te lossen', meldt de politie maandag.

De aanleiding zou een ruzie tussen kinderen in de speeltuin zijn geweest, waar zich vervolgens meerdere buurtbewoners mee bemoeiden. De gemoederen liepen dermate hoog op dat zich uiteindelijk twee grote groepen van in totaal zo’n 125 personen, tegen elkaar keerden. Daarbij zou ook zijn gedreigd met steekwapens en stokken.

De politie was snel ter plaatse met zestien agenten en wist de situatie rap onder controle te krijgen. De motoragent die als eerste aankwam zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot in de lucht te geven, omdat een man zich extreem bedreigend naar anderen gedroeg en niet reageerde op aanroepen van de agent.

De man is, samen met nog twee verdachten waaronder een vrouw die een kind zou hebben geslagen, aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Er zijn geen ernstig gewonden gevallen bij het incident. Een persoon is door ambulancepersoneel behandeld aan licht bovenbeenletsel.

De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):