woensdag, 3. november 2010 - 10:30

Mottoborden langs N271 en N280 voor verkeersveiligheid

Regio

Langs de Rijkswegen N280 en N271 zijn in opdracht van het Landelijk Parket Team Verkeer(LPTV) een aantal mottoborden geplaatst om weggebruikers te waarschuwen voor controles op snelheid en rood licht met behulp van flitspalen. De borden zijn geplaatst in Baexem, de Roermondseweg en Ringbaan Noord in Weert, in Well en Heijen.

Analyse van de ongevalcijfers in de politieregio Limburg-Noord heeft aangetoond dat een aantal wegen specifieke aandacht van de politie verdient. De paal langs de Rijksweg bij Baexem is geplaatst na analyses van de ongevallen op dit weggedeelte. In de afgelopen vijf jaar hebben zich daar 18 ongevallen voorgedaan, waarvan 11 alleen met materiële schade, en 5 met zeer ernstig persoonlijk letsel en 2 dodelijke slachtoffers. Al deze ongevallen waren te wijten aan het rijden met te hoge snelheid.
De flitskast op de Ringbaan Noord met de kruising van de St.Luciastraat in Weert
is er gekomen gezien het hoge aantal verkeersdeelnemers dat het rode verkeerslicht negeert.

De flitspaal bij Well controleert de snelheid van het verkeer dat rijdt in de richting van Bergen. De paal op de kruising van de N 271 met de Hoofdstraat bij Heijen controleert niet alleen snelheid in de richting van Venlo, maar ook het verkeer dat de verkeerslichten passeert.
Provincie:
Tag(s):