vrijdag, 29. januari 2010 - 7:11

"Muziekbranche moet gehoorschade bij jongeren voorkomen"

Amsterdam

Muziekpodia, evenementenbureaus en horeca moeten maatregelen nemen om gehoorschade bij jongeren door harde muziek te voorkomen. Dat heeft minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) gisteren laten weten tijdens een silent disco in Utrecht die hij bezocht. Rouvoet gaat met muziekbranche en horeca werken aan een plan van aanpak.

Tijdens de stille disco in Utrecht, georganiseerd door PerspectieF, de jongerenafdeling van de ChristenUnie, kreeg Rouvoet het rapport ‘Gehoorbeschadiging bij jongeren door blootstelling aan luide muziek’ uitgereikt.

In een reactie gaf Rouvoet aan dat de branche nu primair aan zet is om maatregelen te nemen om gehoorschade bij jongeren te voorkomen. De minister gaf verschillende voorbeelden van hoopvolle initiatieven die in de muziekbranche al zijn genomen. Zo zijn er poppodia die werken met decibellenmeters. ‘laten bands de oren van hun fans beschermen', zei de minister.

Rouvoet roemde verder TMF, MTV en Mojo, die afspraken hebben gemaakt om het maximum aantal decibellen van 103 niet te overschrijden. Verder sprak hij lovende woorden over de provincie Limburg, die vorig jaar het initiatief nam om oordopjes uit te delen bij Pukkelpop. ‘Wat mij betreft is het denkbaar dat discotheken en poppodia straks oordopjes of “oorbehoedsmiddelen” beschikbaar stellen in automaten.
Categorie:
Tag(s):