dinsdag, 10. augustus 2010 - 14:10

Naakte man slaat geslachtsdeel tegen metro

Rotterdam

De politie heeft maandagavond een zogenaamde swaffelaar aangehouden. ‘De man, die naakt was, had met zijn geslachtsdeel tegen een metrostel staan slaan', meldt de politie dinsdag.

De politie kreeg tegen 21.30 uur de melding dat er een naakte man op het metroperron aan het Eendrachtsplein liep. Agenten die erop af gingen, zagen de man op de rand van het perron zitten. Toen hij de agenten in de gaten kreeg, nam hij de benen en rende de metrobuis in richting Dijkzigt.

Levensgevaarlijke capriolen
De man haalde levensgevaarlijke capriolen uit. Hij sprong over de elektriciteitsbalken van de aandrijving van de metro's. Op dat moment kwam in de tunnel een metro tot stilstand. De man liep erop af, begon om het metrostel heen te rennen en sloeg zijn geslachtsdeel er tegen aan.

De RET besloot uit veiligheidsoverwegingen het spoor stil te leggen en de stroom eraf te halen. Voor alle zekerheid werd ook een balk tussen de metrorails gelegd. Toen agenten de man wilden gaan halen, kwam hij zelf over het noodpad naar hen toe lopen. Hij begon te spugen naar de agenten en RET-medewerkers.

De verdachte, een 48-jarige Rotterdammer met wie geen gesprek was te voeren, is aangehouden.
Provincie:
Tag(s):