zondag, 1. augustus 2010 - 15:38 Update: 08-07-2014 1:03

'Naast Ajax azen ook Bursaspor en een Griekse club op Mido'1

Amsterdam

Ajax is onprettig verrast door de transfersom die Middlesbrough vraagt voor Ahmed 'Mido' Hossam. De Amsterdammers dachten de spits gratis te kunnen overnemen, maar zullen nu in de buidel moeten tasten voor de Egyptenaar.

Middlesbrough betaalde zelf ruim zeven miljoen euro voor Mido en lijkt niet van plan om de aanvaller nu gratis te laten vertrekken. "De clubs zijn er nog niet uitgekomen", aldus Mido tegen de Northern Echo. "De deal kan mislukken en tot er meer bekend wordt, blijf ik bij Middlesbrough. Ik wil komend seizoen graag voor Ajax spelen, maar onder de huidige omstandigheden zal dat niet gebeuren."

Middlesbrough zit ondertussen met Mido in haar maag. De aanvaller drukt zwaar op de begroting van de uit de Premier League gedegradeerde club en er bestaan grote twijfels over de fysieke gesteldheid van de Egyptenaar.

UPDATE: Ahmed 'Mido' Hossam staat in de belangstelling van Ajax, maar ook de Turkse kampioen Bursaspor en een Griekse club hebben hun interesse in de Egyptenaar kenbaar gemaakt. Middlesbrough verlangt een transfersom van zo'n één miljoen euro voor de 27-jarige aanvaller, die de huidige omstandigheden hekelt en op de begroting van Boro drukt.

Na afloop van de strijd om de Johan Cruijff Schaal nam Ajax-trainer Martin Jol nog even de tijd om in te gaan op de transferperikelen omtrent Mido. "Hij is hier niet gearriveerd, we hoeven niet met hem te onderhandelen. Als Mido naar Ajax komt, dan komt hij op een andere basis. Dan kost hij niet zo veel. Normaal gesproken moet je geld betalen, net zoals bij Daniël de Ridder", zei de Scheveningse oefenmeester zaterdag tegenover de camera's van SBS 6.
Categorie:
Tag(s):