dinsdag, 9. november 2010 - 13:35 Update: 08-07-2014 1:02

NAC kan ademhalen na financiële injectie van 2 miljoen euro

(Elf Voetbal) Het 'aandelenplan Jan Hoppen' gaat mogelijk toch door. Twaalf NAC-financiers wilden een streep door het plan zetten, maar gaan opnieuw om de tafel met de directeur van de HEJA-projectontwikkeling.

Jan Hoppen wil met een aandelenplan acht miljoen euro voor de club binnenhalen. Hij wil sponsors en financiers overtuigen om aandelen van NAC te kopen. Dit initiatief is bedoeld om de club er financieel bovenop te helpen.

Hoppen wil de club een Bredaas gezicht geven. Daarom wil hij Pierre van Hooijdonk en journalist Chris van Nijnatten als directeuren aanstellen. De twaalf financiers hebben daar volgens BN/DeStem niets op tegen, maar wel zijn ze tegen de snelheid. Om de vraagtekens weg te halen, wordt er opnieuw gesproken tussen de financiers en Joppen.

UPDATE: Het bestuur en financiers hebben gisteren een succesvol gesprek gehad. De club krijgt een extra lening van 2 miljoen euro, waardoor de liquiditeit op korte termijn is veiliggesteld. Beide partijen gaan een toekomstplan ontwikkelen om het vermogen te versterken. Daarbij is de uitgifte van nieuwe aandelen één van de mogelijkheden.
Categorie:
Tag(s):