zaterdag, 11. december 2010 - 20:59 Update: 08-07-2014 1:01

NAC maakt na de rust het verschil tegen Utrecht

(Elfvoetbal) In de eerste helft waren beide clubs enorm aan elkaar gewaagd. De ruststand van 1-1 was dan ook terecht. Na de rust was NAC niets meer van de ploeg uit de eerste helft en speelde het Utrecht bij vlagen van de mat. De 3-1 overwinning is dan ook terecht.

Utrecht kwam al snel op voorsprong. Een actie van Dries Mertens leidde een vroeg doelpunt van Michael Silberbauer in. De kleine Belg kwam vanaf links naar binnen gedribbeld en legde de bal strak voor. De aanvoerder van Utrecht kon bij de eerste paal de bal eenvoudig binnentikken.

De bezoekers mochten slechts drie minuten genieten van de voorsprong, want NAC kwam al snel gelijk door een doelpunt van Csaba Fehér. De linksback van de Brabanders kwam mee op en ontving de bal uit een prima steekbal van Anthony Lurling. Hij sneed met zijn aanname naar binnen en plaatste de bal met zijn rechter in de lange hoek.

Na de rust gooide NAC weer eens alle schroom van zich af en werd het publiek in Breda weer eens getrakteerd op het bekende 'avondje NAC'. De eerste kans in de tweede helft was nog wel voor Utrecht, maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Michel Vorm. Na een klein uur spelen kwam NAC voor het eerst op voorsprong. Twee minuten nadat Kees Luijckx een vrije trap tegen de paal schoot mocht hij het nog eens proberen. Deze keer koos de middenvelder voor een hoge bal bij de tweede paal. Een kopbal van Matthew Amoah belandde via het lichaam van Alje Schut achter de doellijn.

Dat de thuisploeg ook nog op 3-1 kwam, was geen verrassing. Het spelbeeld was er ook naar dat de uitslag groter zou worden. Een voorzet vanaf de linkerkant komt bij de tweede paal op het hoofd van de kleine Leonardo. Met uiterste precisie kopte hij de bal naar Luijckx, die op de doellijn enorm veel vrijheid kreeg. Zonder moeite kopte hij dan ook de derde Brabantse treffer tegen de touwen.

Utrecht kreeg nog wel kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. De drie punten gaan dus naar NAC en het verschil tussen de twee clubs is teruggelopen tot één punt.