vrijdag, 31. december 2010 - 15:10

Nationale Recherche onderschept 130 kilo heroïne in Arnhem

Arnhem

De Nationale Recherche heeft in nauwe samenwerking met de Turkse en Belgische autoriteiten een drugstransport van ongeveer 130 kilo heroïne onderschept. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Daarbij zijn donderdagavond in Arnhem vier verdachten aangehouden, waaronder de 45-jarige eigenaar van een eenmanszaak die groente en fruit importeert. De straatwaarde van de drugs is ruim drie miljoen euro.

De dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) kwam de drugsorganisatie op het spoor door informatie van de Turkse autoriteiten. Het transport met verdovende middelen was vermoedelijk vanuit Iran met een klein containerschip onderweg naar België.

In de haven van Antwerpen ontdekte de Belgische douane vorige week woensdag in een zeecontainer de drugs in een stapel dozen. De heroïne werd aangetroffen verstopt onder een Turkse delicatesse in een aantal plastic bakken.

Arrestatieteam
De zeecontainer is gisteravond afgeleverd bij de eenmanszaak in Arnhem. Op het moment dat de verdachten de deuren van de container openden, greep de Nationale Recherche met een arrestatieteam in.

Bij de doorzoeking van de eenmanszaak en een woning in Arnhem is beslag gelegd op de zeecontainer, administratie, een computer, een aantal mobiele telefoons en een contant geldbedrag van 1700 euro.

Behalve de eigenaar van de eenmanszaak zijn twee mannen 36 en 39 jaar en een vrouw van 41 jaar aangehouden. Zij zijn gisteravond in verzekering gesteld en worden met het oog op de verlenging daarvan vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Begin volgende week worden zij nog een keer voorgeleid aan de rechter-commissaris om voor twee weken in bewaring te worden gesteld.
Provincie:
Tag(s):