zondag, 14. november 2010 - 18:42 Update: 08-07-2014 1:02

NEC scoort twee keer tegen ADO, maar punten worden gedeeld

[ELF-Voetbal] De succesreeks van ADO Den Haag leek zich in Nijmegen voort te zetten. Na de 0-1 uitzege bij Ajax van vorige week stond dezelfde score ook lange tijd tegen NEC op het scorebord. Maar in de slotminuut zorgde een kopstoot van Ramon Zomer toch nog voor een puntendeling. Daardoor kreeg het duel dezelfde eindstand als vorig jaar.

Het duel tussen de clubs, die wat betreft feiten in vorm zouden zijn, was verre van hoogstaand. Weinig kansen, weinig goed spel, maar wel veel strijd, veel passie en een Engels tempo. Björn Vleminckx, die in de warming-up geblesseerd leek af te haken, kon toch spelen en tekende in de tiende minuut voor de eerste doelkans. Zijn volley uit een voorzet van Nathaniel Will vloog echter hoog over. De Belg, met elf goals topscorer van de Eredivisie, kon sowieso weinig potten breken.

Ook de aanvallers van ADO Den Haag presteerden zwak. Het was tekenend dat de beste kans moest komen van het hoofd van centrale verdediger Timothy Derijck. De aanvoerder van de Hagenaars kopte een corner van de linkerkant van Wesley Verhoek op doel. Keeper Jasper Cillessen redde. Ook de wijze waarop de gasten in de 39e minuut op voorsprong kwamen, was niet het resultaat van een uitstekende aanval. De voorzet van Verhoek van de rechterkant leek te scherp voor Frantisek Kubik. Maar Nathaniel Will onderschepte en gleed het leder in zijn eigen doel.

In de tweede helft probeerde NEC het wel, maar erg gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Al had Will zijn foutje zes minuten na de rust bijna hersteld, toen hij de bal uit een passje van Vleminckx rakelings over schoot. John Goossens zag zijn vrije trap twee minuten later gekeerd worden door doelman Gino Coutinho. Wesley Verhoek kopte nog een voorzet van Kubik naast en Niki Zimling had met een laag schot bijna succes.

In de slotfase gebeurde er van alles. Veel opstootjes, veel geduw en getrek, pittige overtredingen en hectiek, heel veel hectiek. In de slotminuut profiteerde NEC nog van de wanorde in de Haagse defensie, die hieruit ontstond. Een corner van de rechterkant van de ingevallen en weer herstelde Leroy George werd binnengekopt door Ramon Zomer. In de extra tijd kroop NEC door het oog van de naald, toen doelman Cillissen een lob van Wesley Verhoek nog kon naast tikken.
Categorie:
Tag(s):