maandag, 1. november 2010 - 10:38 Update: 08-07-2014 1:02

Nederland/België geen favoriet voor WK 2018

(Elf Voetbal)De voortekenen voor het bid van Nederland/België zijn niet heel positief. Toch blijft Harry Been zijn best doen. In een interview geeft hij aan dat het in de toekomst veel vaker zal voorkomen dat landen samen gaan werken om een groot toernooi binnen te halen.

In de week dat The Sunday Times, de krant die de afgelopen week de vele omkoopschandalen binnen de FIFA heeft gepubliceerd, verwacht men dat Nederland op 2 december bij de stemming voor de organisatie van het WK in 2018 niet meer dan twee stemmen zal krijgen. Ondanks dat blijft Harry Been vechten voor de kandidatuur van Nederland/België. In een interview met de website WFI legt hij uit dat zijn Holland/België-bid in de toekomst de standaard zal zijn voor 180 'kleine landen' die in het verleden altijd over het hoofd zijn gezien ten gunste van de bekende grote landen.

De Sunday Times voorspelt, naast de snelle exit van Nederland in de eerste stemronde, eerder een spannende stemming tussen de drie overige landen. In de eerste ronde zou Rusland op 6 stemmen kunnen krijgen terwijl Engeland en Spanje/Portugal ieder op 7 stemmen zouden kunnen rekenen. Als het inderdaad zo is dat in een tweede stemronde (dan zonder Nederland) de 2 stemmen die eerder op Nederland/België zijn uitgebracht naar Engeland zouden gaan betekent dat in de tweede ronde een eliminatie voor Rusland en neen nek aan nek race tussen Engeland en Spanje/Portugal.

Been geeft in het interview ook aan dat het logisch is dat men eerder voor grotere landen kiezen die het alleen kunnen organiseren. "Maar twee landen die aan elkaar grenzen is een prima alternatief. Neem Uruguay. Die kunnen bijvoorbeeld met Argentinië samen gaan werken."
Categorie:
Tag(s):